Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası kuruldu

12 Nisan 2019

Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Boldkhet, T.C. Ulanbator Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Serkan Uluyol ve Moğolistan Milli Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler ve Yatırım Müdürü B.Munkh-Orgil Başkanlığında Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının ilk toplantısı yapıldı ve tüzük, faaliyet yönleri, amaç ve hedefler, üyelik sistemi hakkında görüşler alınarak onaylandı.

Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ile turizm, deri sanayi, hafif sanayi, inşaat, altyapı, taşımacılık ve lojistik, insan kaynaklarını eğitme alanlarında ağırlıklı olarak iş birliği yapacak ve bu sektörde üretilen ürünlerin yurtdışına ihracatını artırma, tecrübe değişimi, iş birliğini etkinleştirecek firmalara destek verecektir.

Moğolistan ve Türkiye arasındaki ticaret dengesinde ithalat ağırlıklı ve dış ticaret açığı fazla olduğundan dolayı yeni kurulan Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla ihracatı artırma çalışmaları aşamalı olarak yapılacaktır.

Bu yıl Moğolistan ve Türkiye arasında diplomatik ilişki kuruluşunun 50. yıldönümü olması nedeniyle iki ülke arasındaki ticaret ilişkisini yeni seviyeye taşıma, yeni olanak ve fırsatların oluştuğu vurgulanmıştır.

Kasım 2018 tarihinde Türkiye’de düzenlenen 32. Asya ve Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konferansı esnasında TOBB ve MMTSO önderliğinde Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası kurma teklifi uygun görülmüş ve iki taraf arasında buna ilişkin Mutabakat Muhtırası imzalanmıştı.

Moğol-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak “Naran Group” Yönetim Kurulu Başkanı S.Boldkhet seçildi. Diğer taraftan, isteyen firmalar söz konusu TSO’ya üyelik kaydı yaptırabilirler.



Kaynak: http://sbn.mn
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği