Moğolistan: Erdenes Mongol LLC, yatırımcılara proje tekliflerini tanıttı

21 Ağustos 2019

Asya Ulaanbaatar Boao Forumu'nda Erdenes Mongol LLC'nin CEO'su P.Gankhuu, şirketin yerli ve yabancı yatırımcılar için iş olanakları ile birlikte yüksek sosyal ve ekonomik faydaya sahip projeleri hakkında bilgi verdi.

Erdenes Mongol LLC, büyük stratejik maden yataklarından istifade etmek ve katma değerli altyapı, enerji, ulaşım ve lojistik ürünler üretmek için faaliyetlerde bulunuyor. Örneğin, şirket kahverengi kömürle enerji üretmek ve Çin ve diğer Kuzeydoğu Asya ülkelerine ihracat yapmak için “Shivee Enerji” adlı bir kömür ve yenilenebilir enerji projesi üzerinde çalışıyor. Ayrıca, yan kuruluşu Erdenes Steel LLC, bir Çinli şirket ile birlikte 300 bin ton çelik ve 500 bin ton kok üretecek bir proje yürütüyor. Moğolistan Hükümeti, şirkete büyük bölgesel iş birliği projelerinde Moğolistan'ı temsil etme talimatı verdi.

Dahası, şirket, Baganuur madeninin kullanımı, bir altın işleme fabrikası inşa edilmesi ve Avustralyalı yatırımcılar ile yapılan metan araştırmaları gibi tüm aşamalarda iş birliği içerisinde yabancı yatırımcılara açık olan çeşitli projelerin yürütülmesinden sorumludur. Ayrıca, şirket hava kirliliği sorununu çözmek için Tavantolgoi maden yatağındaki metan gazı rezervinden elektrik üretmek için başka bir proje teklif etmektedir.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/198356

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği