Moğolistan Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanı Ch. Ulaan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Berlin’de bir araya geldi

22 Ocak 2020

Moğolistan Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanı Ch.Ulaan Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen “Dünya Gıda ve Tarım Forumu 2020”ye katıldı ve forum sırasında Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi.
 
Görüşme esnasında Türkiye’nin Tarım Bakanı Pakdemirli iki ülke arasındaki tarihi dostane ilişkiyi vurgulayarak iki ülke arasında ticaret, yatırım ve ekonomik ilişkileri bugünkü seviye her ne kadar istenen düzeyde olmasa da, bundan sonra bu ilişkileri genişletme ve artırma potansiyelinin çok olduğunu ve bu yönde çalışacağını ifade etmiştir. Örneğin, Moğolistan’dan Türkiye’ye helal et ve et ürünlerinin ihracatı için veteriner ve hijyen karantina protokolünü imzalayarak gerekli yasal ortamı oluşturmanın yanı sıra Moğolistan’dan büyük miktarda deri ve şifalı bitki satın almaya ilgi duyduklarını belirtmiştir.
 
Bakan Ch. Ulaan ise tarım sektörüne dayalı ihracat politikası hakkına bilgi verdi ve veterinerlik alanında Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ile yakın çalışma sonucunda 2020 yılının ilk yarısında Moğolistan'ın batı bölgesini hayvan hastalıkları için korunaklı bir bölge olması için çalıştıklarını ifade etmiştir. Ayrıca, Moğolistan’dan Türkiye’ye deri ihracatı konusunda iş birliklerini ve fırsatlarını dile getirdi.
 
Kaynak: Moğolistan Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanlığı, http://mofa.gov.mn/exp/article/entry/2007  


Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği