Moğolistan, karayolu eşya taşımacılığında 1 Aralık’tan itibaren yeni düzenlemeye geçecek

27 Ekim 2020

Moğolistan Başbakan Yardımcısı Ya.Sodbaatar, Ulusal Acil Durum Komisyonu kararlarını açıkladı.
 
Moğolistan Başbakan Yardımcısı Ya.Sodbaatar “Uluslararası transit taşımacılığında uygulanacak yeni düzenlemeler konusunu toplantıda ele aldık ve sektör Bakanın görüşleri doğrultusunda bazı kararlar alınmıştır.
 
Uluslararası transit mal taşımacılığı düzenlemesinin 1 Aralık'a kadar yeniden düzenlenmesine ilişkin karar alındı.
 
Örneğin, TIR sürücülerin Rusya sınırındaki Altanbulag sınır kapısından ülke içerisine girilmesini engelleyecek tedbirler alınmasına karar verildi. İlgili kişiler yerinde incelemelerde bulunmuş olup bundan sonra Altanbulag sınır kapısından malların teslim alınmasına ve transit geçişinin kısıtlanmasına kararı verildi.
 
Diğer bir deyişle, malların Altanbulag sınır kapısından alınmasında kısıtlamalar olacaktır. Altanbulag sınır kapısından trene aktarılabilecek yükler aktarılacak ve aktarımı yapılamayan yükler konusunda yeni kararlar alınacaktır.
 
Son günlerde Altanbulag sınır kapısından giriş yapan vatandaşlar ve özellikle uluslararası ve transit sürücülerden koronavirüs tespit edilmektedir. Bu nedenle bu sınır kapısı en riskli nokta olarak kabul edildiğinden belirli önlemler alınacaktır. Riskin yüksek olduğu düşünülen birçok sınır kapısında kontrol önlemleri almayı planlıyoruz." dedi.
 
Transit taşımacılığında uygulanacak yeni düzenleme konusu, 3 Kasım'da toplanacak Bakanlar Kurulu’nda ele alınacaktır.

Kaynak: https://ikon.mn/n/20s1
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği