Moğolistan sınır kapılarındaki son durum - 23 Kasım 2020 itibariyle

25 Kasım 2020

Moğolistan’ın Başbakan Yardımcısı Ya.Sodbaatar, Bayan-Ulgii'deki Tsagaannuur sınır kapısının bu hafta petrol ithalatına açık olduğunu bildirdi.
 
Hükümetin 16 Kasım 2020 tarihli kararıyla, KOVID-19 karantina ve hareket kısıtlamaları nedeniyle Rusya Federasyonu ile tüm sınır geçiş noktalarında yük taşımacılığı hareketi kapatıldı. Spesifik olarak, Selenge şehrindeki Altanbulag sınır kontrol noktası 18 Ocak 2021'e kadar iki ay süreyle kapalı olacak ve diğer kontrol noktaları- Tes, Artssuuri, Ulikhan, Ereentsav, Tsagaannuur ve Borshoo belirsiz bir süre için kapalı kalacaktır.
 
Ancak, Tsagaannuur sınır kontrol noktasının artık karayolu ile petrol taşımacılığı için yalnızca her ayın ikinci ve dördüncü haftalarında açılmasına izin verilmektedir. 
 
Uvs şehrindeki Borshoo kontrol noktası ve Tsgaannuur noktası, Moğolistan'ın batı bölgesine petrol ve petrol ürünlerinin toplam ithalat hareketinin yüzde 75'ini oluşturmaktadır.
 
23 Kasım itibariyle, yaklaşık 408 ton akaryakıt taşıyan 17 yük aracı Tsagaannuur üzerinden ülkeye giriş yapmış olup boş kamyonların tamamı aynı gün içinde geri gönderilmiştir.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/244299
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği