Moğolistan’da ilk kok ve çelik fabrikası fizibilitesi onaylandı

25 Mart 2019

Moğolistan’ın Gobisumber vilayetinde “Erdenes Steel” LLC firması tarafından inşaa edilecek kok ve çelik fabrikası projesinin fizibilitesi Mineral Meslek Konseyi tarafından onaylandı.

Bu, Moğolistan’ın ilk kok ve çelik fabrikasının fizibilitesidir.

Fabrikanın inşaat çalışması 3 buçuk yıl sürecek olup bu fabrika yılda 500 bin ton kok ve 300 bin ton çelik bobin üretim kapasitesine sahip olacaktır.

Ayrıca fabrika içinde kok, dökme demir, çelik eritme tesisi ve çelik ürünler ve diğer yan ürünleri üreten tesisler yer alacaktır. Söz konusu fabrikada Tavantolgoi, Mogoingol kok kömürü, Bayangol, Bargilt ve Choir bölgesi yataklarından elde edilen demir cehveri ve konsantresi kullanılması öngörülmektedir.

Projenin uygulanması ile 900 bin ton kok kömürü, 523,5 bin ton demir cevheri ve konsantresi ihtiyacı yurt içinden karşılanacak ve katma değerli nihai üretim yapan fabrikaların sayısını artırılması ve ithalata dayalı dökümhane ürünlerini azaltılması hedeflenmektedir. Ayrıca 1500 kişiye iş istihdamı sağlanacak ve yılda ortalama 87,7 milyar MNT vergi geliri devlete ve yerel bölge bütçesine katkı sağlayacaktır.

KaynakErdenes Mongol LLC
Haberin linki : https://ikon.mn/n/1j4y

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği