Moğolistan’da Topyekûn Hazırlık Durumu, 1 Aralık 2020’ye kadar uzatıldı

16 Kasım 2020

Moğolistan Kabinesi, 15 Kasım 2020 tarihinde yaptığı olağanüstü toplantısında, Moğolistan Devlet Acil Durum Komisyonu'nun afetten korunma veya sıkı karantina için yüksek hazırlık durumunun 14 gün uzatılması önerisine destek veren kararı onayladı.
 
Karantina süresinin uzatılması önerisi, Dünya Sağlık Örgütü ve uzmanların tavsiyelerine dayanarak Devlet Acil Durum Komisyonu tarafından Kabine'ye sunuldu. Bu çerçevede, 17 Kasım'da sona erecek sıkı karantina önlemlerinin, 1 Aralık sabah 6: 00'ya kadar geçerli olması kararlaştırıldı.
 
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Acil Durum Komisyonu Başkanı Ya.Sodbaatar’a, sektörler arası faaliyetlerinin koordine edilmesi ve yönetim, organizasyon ve koordinasyonun tek elden sağlanması konusunda yetki verildi.
 
Ayrıca, Eğitim ve Bilim Bakanı'na üniversite yurtlarındaki öğrencilerin ayrıntılı çalışmalarını yeniden yürütmesi talimatı verilmiş ve karantina dönemi boyunca öğrencilere anaokulu ve okul yemeklerinden kesilecek bütçeden gıda, temizlik ve sağlık ürünleri temin edilerek masraflarının söz konusu bütçeden karşılanmasına izin verilmiştir.
 
Kaynak: https://montsame.mn/en/read/243160
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği