Moğolistan’ın Borshoo ve Tsagaanuur sınır kapıları 21 gün süreyle mal geçişlerine kapatılacak

02 Kasım 2020

30 Ekim 2020'de Moğolistan Kabinesi olağanüstü bir toplantı yaptı ve Rusya Federasyonu'na açılan Uvs şehrindeki Borshoo ve Bayan-Ulgii şehrindeki Tsagaanuur sınır kapıları, 2 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren 21 gün süreyle kapatılmasına karar verdi.
 
Başbakan Yardımcısı Ya.Sodbaatar, kararın Moğolistan'ın yakın komşusu Rusya'da artan doğrulanmış koronavirüs vakalarının ortasında KOVID-19'un olası enfeksiyon riski ile bağlantılı olarak alındığını bildirdi.
 
Spesifik olarak, şu an itibariyle, Tsagaannuur sınır noktasından dün gece Moğolistan'a gelen Rus yük kamyonu sürücülerinden tespit edilen en son iki KOVID-19 vakası da dahil olmak üzere, Moğolistan'da toplam 30 yük kamyonu sürücüsünün koronavirüs testi pozitif çıktı.
 
“Bugün itibariyle Moğolistan'ın batı bölgesindeki sınır kontrol noktalarından sadece temel gıda, petrol ürünleri ve hayvan yemi taşımacılığı yapılmaktadır ve ülkenin tüm sınır kapıları KOVID-19 nedeniyle hala tüm yolcu hareketlerine kapalı tutulmaktadır. Ancak mevcut durum göz önüne alındığında, söz konusu sınır kapıları 21 gün süreyle tamamen kapatılacaktır ”dedi.
 
Moğolistan'da doğrulanmış COVID-19 vakalarının toplam sayısı şu anda 340'tır, bunların tümü yurt dışından gelen ve zorunlu tecrit altına alınan insanlardan tespit edilmiştir. Ülkede hiçbir yerel bulaşma tespit edilmedi.
 
Kaynak: https://montsame.mn/en/read/241396
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği