Moğolistan’ın turizm devlet politikası onaylandı

23 Ağustos 2019

21 Ağustos'ta turizmle ilgili devlet politikası, kabine tarafından onaylandı. İlgili bakanlar, Çevre ve Turizm Bakanı N.Tserenbat, Maliye Bakanı Ch.Khurelbaatar ve Ulusal Kalkınma Ajansı Direktörü B.Bayarsaikhan, kamu-özel ortaklıklarının yardımı ile uluslararası kuruluşların kredi ve yardımları veya fonlarının yanı sıra yıllık ekonomik ve sosyal kalkınma yönünde, devlet bütçesinde ve devlet yatırım programlarında kullanılmak üzere gerekli finansmanı tahsis etmek üzere atandılar.

Turizm kapasitesini ve akışını göz önüne alan Moğolistan, yaz mevsiminde günde 72 bin turist ve yaz boyunca da 1,6 milyon turist alabilmektedir. Ne yazık ki, bir yılda Moğolistan'da seyahat edecek turist sayısı son on yılda 400 bin civarında olmuştur. Dünya Ekonomik Forumu'na göre Moğolistan, turizm rekabet edebilirliği açısından 136 ülke arasında 102'nci sırada yer alıyor.

Turizm ile ilgili devlet politikası, turizm endüstrisi ile ilgili acil sorunların çözülmesini, Moğolistan turizm ürünlerinin rekabet edebilirliğinin artırılmasını, turizm hizmetlerinin ve ürünlerinin iyileştirilmesi yoluyla yeni istihdamın yaratılmasını, yerel vatandaşların geçim seviyesinin arttırılmasını ve ülke ekonomisine yönelik son derece faydalı turizmin geliştirilmesini hedeflemektedir.

Kaynak: https://www.montsame.mn/en/read/198427

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği