Türkiye’nin Ulanbator Büyükelçisi Ahmet Yazal, Moğolistan Yol ve Ulaştırma Kalkınma Bakanı B.Enkh-Amgalan ile Türk Hava Yolları’nın (THY) Moğolistan’a Doğrudan Uçuşları Hakkında Görüştü

18 Mart 2019

Türkiye’nin Ulanbator Büyükelçisi Ahmet Yazal, Moğolistan Yol ve Ulaştırma Kalkınma Bakanı B.Enkh-Amgalan İLE Türk Hava Yolları’nın (THY) Moğolistan’a doğrudan uçuşları HAKKINDA GÖRÜŞTÜ

Moğolistan Yol ve Ulaştırma Kalkınma Bakanı B.Enkh-Amgalan 15 Mart 2019 günü Moğolistan nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet YAZAL’ı kabul etti. Bakan B.Enkh-Amgalan Moğolistan ve Türkiye’nin tarihe dayalı dostane ilişki ve işbirliğini genişleterek geliştirme adına gösterdiği gayretleri için Büyükelçiye teşekkür etti. İki ülkenin yol ve ulaştırma alanındaki işbirliğinin başarıyla devam ettiğini ve özellikle Türk tarafının bazı karayollarını yenilemesinin Moğolistan’ın karayolu sektörüne büyük katkı sağlamanın yanı sıra bölge halkına konforlu seyahat etme olanağı sağladığından dolayı şükranlık duyduğunu belirtmiştir.

Ayrıca, eski havalimanının İstanbul’da açılacak ve kullanıma girecek yeni havalimanına taşınma süreci ile ilgili tecrübeden yararlanma, havayolu taşımacılık sektöründe insan kaynaklarını yetiştirme, yol ve ulaştırma alanında çok taraflı işbirliğini genişleterek geliştirme konusunda işbirliklerine açık olduğunu vurgulamıştır.

Moğolistan ve Türkiye arasında ekonomik işbirliği ve ticaret hacminin artmasının yanı sıra şahısların ticari amaçla seyahati ve turizmi geliştirmek için ulaşım ihtiyacı giderek artmaktadır. Bakan B.Enkh-Amgalan, bunun için özellikle havayolu taşımacılığının öneminin artmakta olduğunu belirterek iki ülke arasında düzenlenmekte olan uçuş seferlerinin yeterliliği ve hizmet kalitesini iyileştirmek için uçuş yapan mevcut havayolu şirketlerinin konuya itina göstermeleri gerektiğini vurgulamıştır.

Diğer taraftan, Ulanbator – İstanbul uçuş seferlerinin kapasitesi ve uçuş sayılarının artması konusunda Türk Hava Yolları (THY)’nın teklif ve talebini değerlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş ve söz konusu uçuş hattı için Moğolistan ulusal havayolu şirketi MIAT ile işbirliği olanaklarına ilişkin kendi görüşlerini paylaşmıştır.
 
Görüşmede, Büyükelçi Ahmet YAZAL, Moğolistan Yol ve Ulaştırma Kalkınma Bakanı olarak atanması nedeniyle Bakan B.Enkh-Amgalan’ı tebrik ederek başarılar dilemiş ve Bakan B.Enkh-Amgalan’ın iki ülke havayolu şirketleri arasındaki işbirliğini geliştirme konusuna önem vermesi ve mevcut fırsatları değerlendirme konusunda paylaştığı görüşlerinden dolayı kendisine teşekkür etmiştir. Büyükelçi, THY tarafından sağlanan uçuş sayılarının ve kapasitesinin artırılmasına yönelik Türk tarafının tekliflerinin iki ülke arasında gelişmekte olan ticaret, iş ve turizm sektöründeki ihtiyacın karşılanmasına dair olduğunu ve Moğolistan’ın turizm potansiyelinin tam olarak gelişmesine katkı sağlama ve yolculara THY’nin geniş uçuş ağından yararlanarak başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere Dünya’nın bir çok şehrine uçma gibi bir çok imkânı sunduğunu ve konunun Moğolistan tarafından olumlu değerlendirilmesini istemiştir.

Bakan B.Enkh-Amgalan, Büyükelçinin teklif ettiği uçuş sayısı ve kapasitesi konusunda MIAT ve THY temsilcilerinin katıldığı ortak bir görüşme yapılmasını önermiş ve taraflar, konunun somut ve çözüme kavuşturma olanaklarının araştırılması konusunda mutabık kalmışlardır.
 
Kaynak: Moğolistan Yol ve Ulaştırma Kalkınma Bakanlığı
http://mrtd.gov.mn/single/58/item/1830
 

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği