Cezayir - Moritanya Arasında Düzenli Konteyner Gemisi Seferleri Başladı

21 Nisan 2021

Saharamédias – Cezayir bandıralı konteyner gemisi Salı günü Nuakşot'a gelerek şu anda Cezayir ile Moritanya'yı birbirine bağlayan doğrudan denizyolu hattını açmış oldu.  "AMEDGASS" adını taşıyan bu gemi, Cezayir'de menşeli inşaat malzemelerini içeren 1000 konteyner olduğu tahmin edilen bir kargoya sahipti.

Bu vesileyle konuşan Moritanya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı Dış Ticaret Müdürü Mohamed Lemine ould Vayda, bu adımın özellikle serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana, deniz taşımacılığı yoluyla Moritanya ile Cezayir arasındaki ticareti artıracağını söyledi. Afrika ülkeleri arasında, bu deniz hattının periyodunun 20 gün olduğunu da sözlerine ekledi.

Cezayir'in Nouakchott'daki maslahatgüzarı Yusuf Kicha, Cezayir arasındaki bu ilk deniz hattının iki ülke üzerinde olumlu etkileri olacağını ve komşu ülkelerden Moritanya'ya gideceğini söyledi.

Söz konusu gemi seferlerinin başlaması, her türlü üründe ithalata bağımlı olan Moritanya'da arz güvenliğinin sağlanması ve arz yönlü enflasyonun önlenmesi açısından önemli bir gelişme olup, özellikle son dönemde yaşanan konteyner sıkıntısı ve artan navlun bedelleri ile teslimat süreleri göz önünde bulundurulduğunda Cezayir ürünleri için Moritanya pazarında avantaj yaratmıştır.