Fitch Solutions Madencilik Sektörüne İlişkin Gelişmeleri Değerlendirdi

31 Ocak 2019

Fitch Solutions tarafından, Amerika Kıtasındaki madencilik faaliyetlerinin değerlendirildiği bir raporda, madencilik faaliyetlerinin genel anlamda yoğun bir şekilde devam etmesi öngörülmekle birlikte, madencilik faaliyetlerinde bol miktarda kullanımı gereken su kaynaklarının yarattığı kısıtlar, yerel halkların madencilik faaliyet alanlarındaki  haklarına ilişkin talepleri gibi konuların üretim faaliyetleri açısından temel baskı unsuru olacağı kaydedilmektedir.

Raporda, Kanada ile birlikte Şili, madencilik üretim faaliyetlerine inovasyon teknolojilerini ve karbon salınımı düşük enerji kullanımını en başarılı şekilde entegre edecek olan ülkeler olarak gösterilmektedir.


Rapora göre, Peru ve Şili, Amerika kıtasındaki bakır madenciliği yatırımlarının %67’sine ev sahipliği yapacaktır. Halihazırda bu iki ülke tüm kıtadaki bakır yatırımlarının %64’üne ev sahipliği yapmaktadır.

Raporda ayrıca, daha az yagmur alacak olmaları nedeniyle, Brezilya, Kolombiya ve Ekvator gibi ülkelerde üretim maliyetlerinin artacağı, bunun üretimi aiaüı çekebileceği, Şili ve Peru’da ise, artan bakır fiyatları nedeniyle, vergi gelirlerinde artış beklendiği yapılan değerlendirmeler arasındadır.  


Yayımlayan: Santiago Ticaret Müşavirliği
Kaynak: Chile Mining News Com