Singapur’un 4. Çeyrek İş Ortamı Beklentisi Servis ve İmalat Sektörlerinde Kötüleşti

01 Kasım 2018

Singapur’un 4. Çeyrek İş Ortamı Beklentisi Servis ve İmalat Sektörlerinde Kötüleşti
 

Singtat’ın verilerine göre küresel ticaretteki gerilim ve Singapur’un emlak sektöründe aldığı bazı önlemler servis ve imalat sektöründeki 4. çeyrek iş ortamı beklentilerini kötüleştirdi.

Hizmet sektörü firmalarının sadece %3’ünde iş ortamında gelişme kaydedileceğine ilişkin beklenti bulunurken, söz konusu oran geçmiş üç çeyrekte ve bir yıllık süreçte %9 idi. İmalat sektöründe ise bu durum daha karamsar bir hal alarak neredeyse firmaların büyük bir çoğunluğu tarafından gelecek altı ay içinde iş ortamının daha kötüye gideceğine ilişkin tahminleri beyan edildi. Üreticilerin sadece %1’i daha ılımlı bir iş ortamı olacağını tahmin ederken bu oran geçen çeyrekte %7 seviyesinde idi.

İki farklı ajans tarafından yapılan anket sonuçlarında iyimser ve kötümser firmaların oranları arasındaki fark ifade edilmektedir.

Ekonomik Kalkınma Ajansı makina ve tüketici elektroniği sektörlerinde bu durumun daha karamsar olduğunu ve firmaların daha düşük sipariş beklentisinde bulunduğunu belirtmektedir.

Diğer taraftan, ulaşım sektöründeki firmaların %21’i 4. çeyrekte geçen çeyreğe oranla daha iyi bir iş ortamı beklediklerine ilişkin iyimser bir görüntü çizmektedirler.



 
Kaynak: Business Times  - Singtat 
 
https://www.businesstimes.com.sg/government-economy/singapore-q4-business-sentiment-worsens-for-services-and-manufacturing

https://www.singstat.gov.sg/-/media/files/news/bes4q2018.pdf

Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği