19 Nisan Pazartesi Günü İtibariyle Slovakya Sınır Rejimine İlişkin Yürürlüğe Girecek Yeni Kurallar

16 Nisan 2021

Son 14 günde yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Norveç, Lihtenştayn, İsviçre veya İngiltere’yi ziyaret etmiş kişilerin aşağıda yer alan şartlardan birini yerine getirmeleri ve bunu kanıtlayabilmeleri kaydıyla, Slovakya’ya dönüş/girişlerinde kolaylık sağlanacaktır.
-           mRNA aşısının ikinci dozu ile en az 14 gün önce aşılanmış olması (örneğin Pfizer/BioNtech, Moderna)
-           Viral vektör aşısının ilk dozu ile en az 4 hafta önce aşılanmış olması (örneğin AstraZeneca); 
-          C-19 hastalığını geçirdikten sonra ilk 180 gün içinde mRNA veya viral vektör aşısının ilk dozu ile en az 14 gün önce aşılanmış olması
-           Son 180 gün içinde C-19 hastalığını geçirmiş olması
Bu kategorilerde bulunan kişilerin ayrıca, Slovakya’ya girişleri esnasında www.korona.gov.sk/ehranica formu doldurmaları, beraberinde en geç 48 saat önceden yaptırılmış negatif Ag test sonucu veya 72 saat önceden yaptırılmış negatif RT-PCR test sonucu getirmeleri ve karantinada kalmaları gerekmektedir, izolasyonun 8. gününü beklenmeksizin RT-PCR negatif test sonucu alınması halinde karantina sona erdirilecektir.
Türkiye’den gelen kişiler açısından yürürlükte bulunan karantina uygulaması geçerliliğini korumaktadır. Taşımacılık, transit vb. durumlarda tanınan muafiyetler aynı şekilde geçerlidir. 

Kaynak: Bratislava Büyükelçiliği