KANİN Kayak Merkezi Revizyonu

11 Şubat 2019

2022'ye kadar Kanin kayak pistlerini modern bir kayak merkezine dönüştürmek için 50 milyon Avronun üzerinde yatırım yapılacak. Bovec'te tanıtımı yapılan  plana göre  Slovenya'nın tek yüksek irtifalı  kayak merkezi için yeni bir modern telesiyej, daha büyük bir otopark ve yeni bir restoran öngörülüyor.
 
2021'in sonunda başlayacak yenileme çalışmalarının  tesisin planlanan açılış tarihi olan 2022 Aralık ayına kadar tamamlanması bekleniyor.
 
Kayak pistini işleten şirketin sahibi olan Bovec Belediyesi tarafından; yapılacaklar listesindeki en pahalı ürünün 24 milyon Avro olarak tahmin edilen yeni telesiyej olduğu, mevcut altyapının yenilenmesi için 15 milyon Avro, telesiyej için yeni bir giriş istasyonunun yapımı için 8 milyon Avro ve  bir restoranı da içerecek olan yeni çıkış istasyonu için ise 5 milyon Avro’luk harcama yapılacağı, 52 milyon Avro olarak tahmin edilen yatırım  bütçesinin  % 75'inin AB fonları ve devletten karşılanacağının bakiyenin ise krediler ve yatırımcılar tarafından karşılanacağı belirtilmiştir. Belediye Başkanı Valter Mlekuž ayrıca tesisin zamanında açılması için potansiyel bir yatırımcı ile görüştüklerini de açıklamıştır.
 
 
Kaynak: STA Online
 
Yayımlayan: Ljubljana Ticaret Müşavirliği