Spor malzemeleri üreticisi Elan, Finli KJK fonuna satıldı.

26 Aralık 2018

Yabancı bir finansal yatırımcı tarafından satın alınmasından üç yıl sonra, Sloven spor malzemeleri üreticisi Elan, Finli varlık yöneticisi KJK'ye satıldı.
 
Slovenya Rekabet Kurulu’nun onay vermesi halinde satışın  2019 yılı ortalarında tamamlanması beklenilmektedir. 

Elan tarafından  Pazartesi günü yapılan basın açıklamasında; şirketin sahibi Wiltan Enterprises of the financial fund VR Capital’in  şirketteki hisselerinin tamamını Lüksemburg merkezli KJK Fund III'e  satılmasıyla ilgili bir sözleşmeyi  imzaladığı belirtilmiştir. Begunje na Gorenjskem merkezli Elan, mali sıkıntılar nedeniyle Temmuz 2015'te Wiltan Enterprises’e satılmış olup  bu Nisan ayında  satın aldıkları tarihten  bu yana yaklaşık 10 milyon Avro’luk bir yatırım yapıldığı ve  çalışan sayısının 800'e yükseltildiği açıklanmıştı. Ünlü kayak üreticisi Elan geçtiğimiz yıl grup gelirinin  bir önceki yıla göre % 15 oranında artışla  82.5 milyon Avro olduğunu ve  bunun yanında  işletme karında artış olduğunu açıklamıştı.
 
Diğer taraftan, bu yıl 250 milyon Avro özel sermayeyle kurulan yeni mal sahibi KJK Fund III'ün Balkanlar ve Baltık ülkelerindeki yatırımlara odaklandığı belirtilmektedir.
 
Kaynak: STA Online
 
Yayımlayan: Ljubljana Ticaret Müşavirliği