Aramco tahvil ihracı miktarını 12 milyar dolar olarak belirledi

15 Nisan 2019

Zahran
 
Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco, tahvil ihracının miktarını 12 milyar dolar olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu teklif, Saudi Aramco’ya özel Dünya Orta Vadeli Tahvil Programı ile 5 öncelikli ve teminatsız ödemeyi içeriyor. Bu 5 ödeme; 2022 yılında yüzde 2.750 getiri sağlayacak 1 milyar dolarlık öncelikli tahviller, 2024'te yüzde 2.875 getiri sağlayacak 2 milyar dolarlık öncelikli tahviller, 2029'da yüzde 3.5 getiri sağlayacak 3 milyar dolarlık öncelikli tahviller, 2039’da yüzde 4.250 getiri sağlayacak 3 milyar dolarlık öncelikli tahviller ve 2049'da yüzde 4.375 getiri sağlayacak 3 milyar dolarlık öncelikli tahviller olarak belirlendi.

Teklifin, normal tamamlama koşullarına tabi olması halinde 16 Nisan 2019 tarihinde sonuçlanması bekleniyor. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre tahviller, Londra Menkul Kıymetler Borsası tarafından düzenlenen işlemlerde alım satım için kabul edilecek ve İngiltere Kotasyon Kurumu’nun (UKLA) resmi listesinde yer alacak.

Saudi Aramco tarafından yapılan açıklamada, bu duyurunun, satış teklifi veya herhangi bir menkul kıymet alımını teşvik etmek için olmadığı belirtildi. Ayrıca böyle bir teklifin verildiği herhangi bir devlet, eyalet veya bölgede hiçbir şekilde menkul kıymet alım satımı yapılmayacağı kaydedildi.

Açıklamada tahvillerin, 1933 tarihli ABD Menkul Kıymetler Yasası ve değişiklikleri uyarınca tescil edilmemiş ve tescil edilmeyecek olup, kayıt şartlarından muaf tutulmaksızın veya muafiyet başvurusu yapılmaksızın ABD’de veya ABD vatandaşlarına sunulmayacak veya satılmayacağı aktarıldı.

Bu duyurunun İngiltere’de halka sunulan herhangi bir menkul kıymet teklifi olarak kabul edilmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, ilanın yalnızca aşağıdakilere dağıtılabileceği veya yönlendirileceğine işaret edildi. Bu kişi veya kuruluşlar ise şöyle;

(1) İngiltere dışındaki kişiler,

(2) 2000 yılı tarihli Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası'nın 19’uncu maddesinin 5’inci fıkrasına göre göre profesyonel yatırımcı kategorisindeki kişiler,

(3) Aynı yasanın 49’uncu maddesinin 2’inci fıkrası a,b,c ve d bendleri uyarınca bu teklif için kendileriyle iletişim kurmasına izin verilen, varlıklı kurum veya kişiler,

(4) Sistematik olarak bu duyuruyu bildirme veya bildirimde bulunmalarına izin verilen diğer kişiler

İlgili kişi olarak kabul edilmeyen hiç kimse bu duyuruya dayalı olarak işlem yapamayacağı vurgulanan açıklamada, yalnızca MIFID 2 kapsamındaki profesyoneller ve uygun kuruluşlar (ECPs) bu duyuruya dayalı işlem yapabileceklerine işaret edildi.

Açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı:

“Bu duyuru, ileriye dönük açıklamalar ve öngörüler içermektedir. Duyuruda belirtilen tarihsel gerçekleri içeren ifadeler dışındaki tüm ifadeler gelecekteki açıklamalar ve öngörüler olarak kabul edilir. Saudi Aramco gelecekteki açıklamaların ve öngörülerin makul varsayımlara ve beklentilere dayandığına inanmaktadır. Ancak bununla birlikte söz konusu açıklamalar ve öngörülerin gelecek için bir teminat teşkil etmediği konusunda uyarmaktadır. Çünkü birçok risk ve faktör, gelecekteki açıklamalar ve öngörülerde önemli ölçüde değişikliğe neden olabilir.”