Kamu Yatırım Fonu, firmalara Riyad'ın en yüksek binasını tasarlamaları için çağrıda bulunuyor

06 Mart 2019

Önerilen kule, Kral Abdullah Finans Bölgesi'ne bitişik arazi üzerine inşa edilecek

Suudi Arabistan’ın Kamu Yatırım Fonu (PIF), Kral Abdullah Finans Bölgesi’nin (KAFD) genişlemesinin bir parçası olarak, Riyad’ın en yüksek binası olacak yeni bir kulenin planlarını düşünüyor.

PIF, uluslararası mimari tasarım firmalarına önerilen kule konusunda yaklaştı ve Şubat ayı sonlarında Londra'da toplantılar düzenledi.


Yüksek kule veri tabanı Emporis’e göre, Riyad’ın en yüksek kulesi halen KAFD’de yapım aşamasında olan 385 metre yüksekliğindeki Sermaye Piyasası Kurumu (CMA) kulesi. Tamamlanan en uzun kule, 2014 yılında tamamlanan 308 metre yüksekliğindeki Burj Rafal'dır.

Eğer PIF’in önerdiği kule devam ederse, KAFD-X olarak bilinen mevcut KAFD gelişiminin bitişiğindeki karada inşa edilecektir.

Proje hakkında yorum yapma talebine cevap veren bir PIF sözcüsü: “Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, krallık genelinde bir dizi kalkınma projesinde, planlama ve uygulamanın çeşitli aşamalarında öncü bir rol oynuyor, ancak özel aktiviteler."

PIF ayrıca KAFD'nin ilk aşamalarını tamamlamaya da çalışıyor. Şubat ayında MEED, projenin 2020 Ekim tarihine kadar istikrarlı bir şekilde ilerlediğini bildirdi. PIF'in 2020 yılının sonlarında Riyad'daki G20 zirvesine yönelik olarak milyarlarca dolarlık bir programı tamamlamak istediği anlaşılıyor.

Geliştirme çalışmaları, 2018 yılının başlarında, projenin daha önce durmasından sonra yeniden başlamıştır. İş durduğunda gelişim yüzde 70 oranında tamamlandı. PIF, projeyi 2016-17 döneminde Kamu Emeklilik Ajansından (PPA) devraldı.

Konut yerleşimi, hizmetler ve konaklama alanlarına tahsisatını arttırmak için bazı yerleşim alanlarının kullanımını değiştirme planları olmuştur. KAFD'yi Riyad'daki King Khalid International havaalanına doğrudan bağlamayı, onu rekabetçi düzenlemeler ve prosedürlerle özel bir bölgeye ve vize muafiyetlerine dönüştürmeyi planlıyor.