Suudi Arabistan ile Pakistan arasında 20 milyar dolarlık imza

18 Şubat 2019

İslamabad
 
Resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan’a giden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Başbakan İmran Han iler birlikte 20 milyar dolar değerindeki anlaşmaya imza attı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Asya gezisi hızlı başladı. Ziyaretin ilk durağı olarak Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gelen Selman, Pakistan Başbakanı İmran Han ile görüştü. Veliaht Prens, İmran Han ile Başbakanlık konutunda 20 milyar dolarlık mutabakat zaptı imzaladı. “Suudi Arabistan ve Pakistan için harika bir gelecek hazırlıyoruz. Suudi Arabistan ve Pakistan arasındaki ortak ve parlak geleceğe güveniyoruz. İki ülke bölgenin kalkınması için güçlü bir gelecek inşa ediyor” diyen Prens Selman, iki günlük ziyareti boyunca Cumhurbaşkanı Arif Arvi ve Genelkurmay Başkanı Kamar Cavit Bejva ile bir araya gelecek.

Görüşme sonrası açıklama yapan Pakistan Başbakanı İmran Han’da Veliaht Prensin yaptığı ziyaretten oldukça memnun olduklarını ifade ederken, iki ülke ilişkilerinin daima gelişme gösterdiğini ifade etti.

Yakın zamanda Pakistan Milli Bankasına 3 milyar dolar yatıran Suudi hükumetinin, Gvadr iline 10 milyar dolarlık Aramco petrol rafinerisi inşa edeceği açıklandı. Asya'nın en büyük limanlarından olan Gvadr Limanının, bu yatırımın ardından yoğunluğunun artacağı, bu sebeple yeni eklemeler yapılarak büyütüleceği de kaydedildi.