Suudi Arabistan ilk şehirlerarası helikopter şirketini kurdu

12 Mart 2019

Ed-Dammam/İman el-Hitaf
 
Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından dün yapılan açıklamada, Riyad’da 150 milyon dolar sermaye ile bir helikopter şirketi kurulduğu belirtildi.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, ülke çapındaki ilk ticari helikopter şirketinin kurulduğunu açıkladı. Bu kapsamda şirket, büyük şehirlerde özel hava taşımacılığı hizmeti sunacak ve Suudi Arabistan'daki birçok noktaya seyahat düzenleyecek. Bu adımın, farklı alanlarda iş kollarını çeşitlendirmek, bu iş kollarını en üst düzeye çıkarmak, yeni sektörler yaratmak ve 2030 Vizyonunu gerçekleştirmek için sarf edilen çabaları desteklemek için atıldığı ifade edildi.

150 milyon dolar sermaye ile kuruldu

Helikopter şirketi, Suudi Arabistan'daki artan talebi karşılamak üzere, lüks turizm ve hava taşımacılığı hizmetleri için 565 milyon riyal (150 milyon dolar) sermaye ile kuruldu. Helikopter şirketinin büyük şehirlerde aktif rol alması, hava taşımacılığı hizmetlerinin geliştirilmesi, uzun mesafeli varış noktalarına güvenli erişim sağlaması ve dünya standartlarında bir hava taşımacılığı deneyimi sunması bekleniyor.

El-Ula’da düzenlenen Tantora Kış Festivali, Amala ve Neom Projeleri’nin yanı sıra Kızıldeniz Kalkınma Projesi gibi bölgedeki bazı büyük festivaller ve projelerde helikopter hizmetine duyulan ihtiyaç öne çıktı.

Turizm vurgusu

Havacılık birimi danışmanı ve helikopter hizmeti sunan Abha Sky'ın kurucusu Dr. Muhammed Al Mesfer, helikopterlerin uçuşlarının gelecek vaat eden bir faaliyet olduğunu belirterek, “Helikopterler ve hava taksileri turistik bölgelerde gezinmek için mükemmel bir seçenek. Yarım saat ile bir saat arasında yolculuk etmek uygundur. Örneğin Mekke ve Cidde arasında yolculuk 35 dakikadan fazla sürmezken, Riyad'dan Abha'ya 5 saatten fazla sürüyor. Bu uzun bir mesafe. Bu nedenle helikopterleri kısa mesafelerde tercih ediyoruz” dedi. Suudi bir turist rehberi olan Abir el-Neccar, helikopter uçuşlarının yerel turizm sektörünü teşvik edeceğine inandığını ifade ederek, “Özellikle Suudi Arabistan’ın şu anda turizm sektörünü desteklediği ve 2030 Vizyonu doğrultusunda yıldan yıla turist sayısının arttığı bu dönemde bu projenin ilgi çekeceğini düşünüyorum” dedi.