Suudi Arabistan küçük ve orta işletmeler için banka kuruyor

09 Nisan 2019

Dammam/ İman el- Hutaf
 
Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kasbi, Dünya Bankası ile işbirliği içinde küçük ve orta ölçekli işletmeler için banka kurulmasının planlandığını açıkladı.

Bakan, rekabet ve tedarik sisteminin küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesini sağlayacağını açıkladı.

Kasbi, çok sayıda hükümet kurumundan ziyade iş yapanları tek bir platformda toplayan Suudi Ekonomik İş Merkezi’nin bir aydan daha kısa bir süre içinde çalışmaya başlayacağını belirtti.

Kasbi, önümüzdeki dönemde Ticaret ve Yatırım Bakanlığı'nın, dijital dönüşümle uyumlu olarak, Ticaret Odası seçimlerini "elektronik oylama” yla yapılmasının planlandığını belirtti.

Bakan doğu bölgesini yatırım fırsatlarıyla dolu bir bölge olarak niteledi. Bölgenin stratejik konumunun Körfez ülkelerine yakınlığından dolayı yatırıma uygun olduğunu belirtti.

Doğudaki ticaret ve yatırım bölgesinin önemli ölçüde büyüdüğünü söyleyen Bakan, bu bölgedeki şirketlerin son 3 yıl içinde yüzde 24 oranında geliştiğini açıkladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Genel Organizasyonu tarafından başlatılan “Doğu Biban Forumu”, foruma katılan özel ve kamu işletmelerinin tamamlayıcı rolleriyle her türlü desteği sağlıyor.

Bu forum enerji, sanayi, kültür, eğlence sektörlerine kapı aralıyor. Böylelikle bölgede küçük ve orta ölçekteki pek çok işletme için alan açılmış oluyor.