Suudi Endüstriyel Kalkınma Fonu enerji verimliliğini artıracak ilk finansman anlaşmasını imzaladı

21 Mart 2019

Riyad

Suudi Arabistan Endüstriyel Kalkınma Fonu (SIDF), çalışma mekanizmalarının geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılmasında en son teknolojileri kullanmanın yanı sıra yatırımcıların enerji verimliliğini arttırma ve işletme maliyetlerini düşürme amacıyla ‘Enerji Verimliliğinin Arttırılması için Finansman’ ve ‘Dijital Dönüşüm Finansmanı’ gibi birçok programı içeren ‘Rekabet Programı’nı başlattı.

 
SIDF, El-Mesira şirketi ile enerji verimliliğini artırma amacıyla yeni bir enerji santrali kurulmasını öngören 25 milyon riyal (6.7 milyon dolar) tutarındaki ilk finansman anlaşmasını da imzaladı.
 
Enerji Verimliliği Finansmanı ve Dijital Dönüşüm Finansmanı programları, 7 yıllık geri ödeme süreleri gibi birçok olağanüstü yarar ve teşvik sunuyor.
 
SIDF, yeni programların ülkedeki sanayi sektöründe nitelikli bir sıçrama sağlanması, endüstrinin 4G teknolojilerine geçiş potansiyelinin arttırılması, doğrudan ve dolaylı istihdam olanakları yaratılması, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya (GSYİH) katkı sağlanmasını hedefliyor.