AB heyeti Türkmenistan'ı ziyaret etti

05 Mart 2019

4 Mart 2019 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa Birliği Delegasyonu ile görüşme yapıldı.

Toplantıda taraflar, Türkmenistan ile Avrupa Birliği arasındaki ikili ilişkilerin önemli ölçüde güçlendiğini belirtti. Ayrıca delegasyon başkanları, Türkmenistan’ın Avrupa Birliği ile işbirliğinin siyasi, ticari-ekonomik ve insani alanlarda işbirliğinin olumlu geliştiğini vurguladı. Son zamanlarda, parlamentolar arası bağlar belirgin şekilde güçlendi, güvenlik ve insan hakları diyalogu başarıyla devam etti.

Ayrıca, ülkede AB'nin teknik yardım projeleri başarıyla uygulandı, özellikle “ERASMUS MUNDUS” programının etkinliği kaydedildi.

Bilindiği gibi, Türkmenistan, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem vermektedir. Uzun yıllardır, bir dizi Avrupa ülkesinin diplomatik misyonu ülkede başarıyla faaliyet gösteriyor. Bu toplantıda taraflar, yakın gelecekte Türkmenistan'da AB ofisinin açılmasıyla ilgili konuları tartıştılar.

Partiler ayrıca 2018’deki ortak faaliyetlerin sonuçlarını da gözden geçirdi ve bu yılki faaliyetlerin planını tartıştılar. Heyet başkanları, Türkmenistan ve Avrupa Birliği arasında sürekli bir yapıcı işbirliği için umutlarını dile getirdi.

Kaynak: nCa Turkmenistan News Bulletin