ADB (Asya Kalkınma Bankası), Türkmenistan için yeni ülke direktörü atadı

01 Ağustos 2019

Asya Kalkınma Bankası (ADB), C. C. Yu'yu Türkmenistan için yeni Ülke Direktörü olarak atadı. Bugün ofisi devraldı [1 Ağustos].

Bay Yu, ADB’nin Türkmenistan’daki faaliyetlerine liderlik edecek ve 2017-2021 döneminde bankanın Ülke Ortaklığı Stratejisinin uygulanmasında liderlik edecektir. Plan, ülkenin pazarlarını çeşitlendirerek ve kendisini Orta Asya'da bir ticaret ve transit merkezi olarak yeniden konumlandırarak bölgesel işbirliği ve entegrasyon için bir katalizör haline gelmesine yardım etmeyi hedefliyor. sağlık, eğitim ve gıda güvenliği için.

Bay Yu, “Türkmenistan ile ADB arasındaki bu kritik işbirliğinde, Türkmenistan'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. “ADB, ülke ile uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahip ve ülkenin ortaklık stratejimizle hükümetin kalkınma hedeflerini desteklemeyi taahhüt ediyor. Ekibimle birlikte, Türkmenistan’ın enerji ürünleri için ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesini desteklemeyi ve iş yaratma ve ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için özel sektör gelişimini desteklemeyi dört gözle bekliyorum. ”

Bay Yu, doktoralı bir Kanada vatandaşı. Toronto Üniversitesi'nden 2000'den beri ADB ile birliktedir. Sonuçlara dayalı yönetim, proje ve sektör değerlendirmesi, ülke geliştirme faaliyetleri ve çevre koruma konularında yaklaşık 25 yıllık profesyonel deneyime sahiptir.

ADB’nin Türkmenistan’da bulunan Resident Misyonu’ndan önce Bay Yu, bankanın Orta ve Batı Asya Departmanı için Kurumsal Koordinasyon Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca 2012-2017 yılları arasında ADB Tacikistan Ülke Direktörü ve ADB'nin Strateji, Politika ve Ortaklıklar Departmanında Baş Sonuçlar Yönetimi Uzmanı olarak görev yaptı ve bankanın ülke ortaklığı stratejileriyle sonuç teslimatını geliştirme çabalarını destekledi.
 
ADB’nin Türkmenistan ile kalkınma ortaklığı 2000’de başlamıştır. O zamandan beri, ADB ülkeyi ekonomisini çeşitlendirme ve bölgesel bağlantılarını arttırma konusunda desteklemiştir. Kasım 2018’de, ADB, 2019-2021’deki Ülke Operasyonları İş Planı’nı, Türkmenistan’ın onayladı; operasyonlar.

ADB, aşırı yoksulluktan kurtulma çabalarını sürdürürken, müreffeh, kapsayıcı, esnek ve sürdürülebilir bir Asya ve Pasifik elde etmeye kararlıdır. 2018 yılında, 21.6 milyar dolar tutarında yeni kredi ve hibe taahhütleri verdi. 1966 yılında kurulan bölgeden 49 üyeye 68 üye aittir.

Kaynak: nCa news Bulletin