Araçlar Türkmenistan'ın Gümrük kontrol noktalarındaki dezenfeksiyon Tünellerinden geçiyor

02 Haziran 2020

Yabancı araçlar, ülkeye girdikten sonra Türkmenistan'ın gümrük kontrol noktalarında inşa edilen dezenfeksiyon tünellerinden 26 metre sürüyor.

“70 santimetre derinliğe sahip tünel bir dezenfektan çözeltisi ile doldurulur. Daha sonra, sürücü kabini de özel bir dezenfektan ile muamele edilir ve tüm makine tamamen yıkanır. Gümrük kontrol noktası memuru Orazgeldiyev, Neytralnyi Türkmenistan gazetesine verdiği röportajda, "bu tür bir sanitizasyondan sonra, otomobilin gümrük denetimi başlamadan önce bir saat beklemesi gerekiyor" dedi”

Orazgeldiyev'e göre, belgeler de dezenfeksiyona tabi. Bu amaçla, 25-30 dakika boyunca özel bir cihazın altına yerleştirilirler. Sürücü ayrıca tıbbi testlere tabi tutulur.

Benzer bir dezenfeksiyon prosedürü, otomobil ve demiryolu gümrük kontrol noktalarında ve gemiden araçlara yüklenen tüm konteynerlerin dekontamine edildiği Türkmenbaşı Uluslararası Limanı'nda gerçekleştirilir.

Türkmenistan'ın mevcut durumdaki eylemleri, küresel COVİD-19 pandemisiyle mücadele konusundaki DSÖ tavsiyelerine tam olarak uyuyor.

Kaynak: nCa News Bulletin