Bahreyn’den Türkmenistan'a Çifte Ziyaret

04 Mart 2019

Bahreyn Krallığı’nda Türkmenistan’a çifte ziyaret gerçekleştirildi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı temsilcileri yanı sıra Gulf Petrochemical Industries Company şirketi CEO’su Ahmad Al Şaryan da Aşkabat’ı ziyaret etti.
Bahreyn şirketi temsilcileri, Türkmengaz ce Türkmenpetrol Kurumları’nda görüşmelerde bulundu ve petrolgaz ve kimya sanayi sektör temsilcileri ile buluştu. Görüşmede, Türkmenistan’da petrolgaz sektöründe gerçekleştirilen dev projelerin önemine değinildi. Türkmenbaşı Petrol Rafinerisinden petrol ürünlerinin depolanması ve nakliyesi için otomatik demiryolu hattının çekilmesi, Kiyanlı’daki polimer tesisi - bölgedeki polietilen ve polipropilen üretimi için en büyük gaz-kimya tesis, Garaboğaz'daki dünyanın en iyi gübre fabrikası dillendirildi.
Bu bağlamda, taraflar petorlgaz ve kimya sanayi sektörlerindeki ortak projeleri ele aldı. Ayrıca, ortak koordinasyon çalışma grubunun kurulması konusunu değerlendirdi.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin ziyaretinde de, siyasi, ticari, ekonomik ve kültürel münasebetler ele alındı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni