Belarus’dan Türkmenistan’a kamyon tedarik teklifi

11 Mart 2019

Belarus’un Aşkabat Büyükelçiliği’nin doğrudan desteğiyle 3-4 Mart tarihlerinde Belarus’un MAZ ağır vasıta üreticisi şirketi Genel Müdür Yardımcısı Gennadi Skitov öncülüğündeki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulundu.
Belarus heyeti bu ziyareti kapsamında Türkmenistan devlet kurumlarında ve özel sektöründe bir dizi temaslarda bulundu. Özellikle, Türkmenistan’a kamyon ve yedek parçalarının tedarik edilmesine yönelik konular değerlendirildi. Belarus Büyükelçisi Oleg Tabanyuhov ve heyet, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Aleksandr Dadayev ile görüştü. Görüşmede, MAZ şirketi ile Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği arasında işbirliği ele alındı. Belarus şirketin yetkilisi Skitov, MAz brendi ile üretilen ağır vasıta araçları hakkında bilgi verdi.
Taraflar, Aşkabat’ta Belarus şirketinin kendi temsilciliğinin açılmış olmasının doğrudan münasebetlerin kurulmasına imkan sağladığı kaydedildi. Belarus kamyonlarının Türkmenistan’a tedarik edilmesi teklifi gerçekleştirildi. Taraflar MAZ markalı Belarus araçlarının Türkmenistan’a tedariki, araçlara güvenilir servis hizmetinin sağlanması ve yedek parçalar ile anında temin edilmesi konusunda verimli görüşmeler yapıldı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni