Dünya Bankası, Türkmenistan ile enerji işbirliğine hazır

11 Mart 2019

Dünya Bankası, Türkmenistan’ın enerji, ulaştırma, sağlık ve eğitim alanındaki işbirliği tekliflerine açık olduğunu açıkladı. Türkmenistan ile Dünya Bankası işbirliği konuları Dışişleri Bakanlığı’nda ele alındı. Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü Liliya Buruncukk ve Dünya Bankası Türkmenistan Temsilcisi Yan Peter Olters Aşkabat’ta bir dizi temaslarda bulundu.
Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmede, konuklar Türkmenistan ile Dünya Bankası arasında büyük bir işbirliği potansiyelinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Dünya Bankası ile Türkmenistan’ın başkanlığını yaptığı Uluslararası Aral’I Kurtarma Fonu kapsamındaki çalışmalar değerlendirildi. Banka temsilcileri, bölgesel alandaki işbirliğine büyük ilgi göstererek, Türkmenistan’ın Afganistan’a yönelik projelerinin büyük bir beğeni topladığını belirtti.
Görüşmede, işbirliğinin çeşitlendirilmesine yönelik konular ele alındı. Dünya Bankası temsilcileri, dijital ekonomi, lojistik, enerji, su ve hidrometeoroloji alanındaki ortaklık projelerini genişletmeyi önerdi.
Dünya Bankası, Türkmenistan’da uzun yıllardır bir projeler ve teknik yardım programları hayata geçirmek için katkıda bulunan bir temsilciliğini bulundurmaktadır.
Mevcut toplantıda, Türkmenistan'ın bankacılık sistemini iyileştirmek ve ülkedeki uluslararası finansal standartlara ulaşmak için Dünya Bankası’nın tecrübeleri de sunuldu.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan haber Bülteni