Dünyanın önde gelen banka temsilcileri, Türkmenistan'da yapılacak CEF-2019’da Avaza’da toplanacak

07 Ağustos 2019

Türkmenistan Merkez Bankası İlişkiler ve Protokol Bölümü Maksat Akyev. Dünyanın önde gelen bankalarının temsilcileri, 11-12 Ağustos'ta Avaza Ulusal Turizm Bölgesi'nde - CEF-2019 (Hazar Ekonomik Forumu - CEF) - Avaza Ulusal Turizm Bölgesi'nde toplanacak. 

- Dünyadaki yetkili finans ve kredi kuruluşlarının delegelerini Türkmenistan'daki ilk Hazar Ekonomi Forumu'na göndermeleri memnuniyet vericidir. CEF-2019’a katılım, Dünya Bankası’nın temsilcileri, Uluslararası Para Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu Akyev’in paylaştı.
 
Türkmen Merkez Bankası temsilcisine göre, Avaza'daki foruma Deutsche Bank (Almanya), Commerzbank (Almanya), İngiliz şirket De La Rue, Bankalar Credit Agricole (Fransa), Credit liderleri ve üst düzey yetkilileri de katılacak Suisse (İsviçre), Çin Kalkınma Bankası, Avrasya Bankası (Kazakistan) ve diğer birçok uluslararası ve ulusal banka ve şirket.

- Listelenen finans ve kredi kuruluşlarının neredeyse tamamı Türkmenistan'ın uzun zamandır devam eden ortaklarıdır. CEF-2019’a katılımları, yaklaşmakta olan etkinliğin yüksek durumunu doğrulamaktadır. Hazar Ekonomik Forumu'nun, geçen yılın Ağustos ayında denizin yasal statüsünü belirledikten sonra ilk kez Türkmenistan inisiyatifinde yapıldığı not edilmelidir. Katılımcıları ticaret, ulaştırma, sanayi, enerji, turizm ve bilim alanlarında işbirliğinin gelişimini tartışacaklar. Forumdaki delegelerin ilginç ekonomik projeler sunacağına inanmak için her neden var. Bunların uygulanması için, finansal kuruluşların hizmetlerine de aynı şekilde ihtiyaç duyulacak ”dedi.

BDT’nin çevrimiçi Sesi’ne göre, Avaza’daki forum 36 ülkeden yaklaşık 700 temsilci, 40 uluslararası kuruluştan delege, 60 uluslararası haber ajansından ve 60’dan fazla temsilciden oluşan iki binden fazla kişi tarafından ziyaret edilecek. Farklı ülkelerden 530 şirket.

Kaynak: nCa news bulletin