Ekonomik işbirliği konusundaki Deklarasyon, Türkmenistan'daki BDT Devlet Başkanları Zirvesi'nde görüşülecek

01 Ağustos 2019

BDT'nin stratejik ekonomik işbirliğine ilişkin taslak bildirge, 11 Ekim'de Aşkabat'ta  yapılması planlanan BDT başkanlarının zirvesinde sırasında değerlendirilmek üzere sunulacaktır.

BDT ülkelerinin dışişleri bakanları yakında BDT üye devletlerinin başkanları tarafından değerlendirilmek üzere sunulan bir dizi diğer belge üzerinde ön bir anlaşmaya gelecekler. Bu esas olarak, Büyük Vatanseverlik Savaşı'ndaki zaferin 75. yıldönümü ile bağlantılı olarak BDT ülkelerinin halklarına ve küresel topluluğa yönelik bir taslak taslağın yanı sıra yolsuzlukla mücadelede işbirliğini düzenleyen, terörizmle ve aşırılık yanlısı diğer şiddetli tezahürlerle ilgili belgeleri de içermektedir. 

BDT üye ülkelerinin dış ilişkiler kurumları arasındaki ortaklığın yoğunlaştırılmasına yönelik bir eylem programının zirvenin arifesinde kabul edilmesi bekleniyor. Ayrıca, BDT üye devletlerinde bilgi güvenliğinin güvence altına alınması, silahlı kuvvetlerin ortak (birleşik) bir iletişim sisteminin oluşturulması, uyuşturucu uyuşturucu, yasadışı uyuşturucularda kaçakçılıkla mücadele, psikotropik maddeler ve öncüllerle mücadele konuları ele alınacaktır.

Kaynak: nCa news bulletin