Erjel-Begenç, Türkmenistan'da Yapay Mermer Üretim Tesisini Kurdu

04 Ekim 2019

Aşgabat merkezli bireysel bir işletme olan Erjel-Begenç, çimento, çakıl ve yıkanmış kumdan suni mermer ürünleri üretimine başladı. Abadan'da bulunan bir fabrika, suni mermer üretimi alanında Rusya'nın en gelişmiş teknolojileri ile donatılmıştır.
 
Modern teknolojinin yardımı ile işletme, özel evler için avlularının dekorasyonu için fayanslar ve otoyollar ve şehir kaldırımları için kaldırım karosu dahil olmak üzere, duvarlar için çeşitli dekoratif karolar ve ilgili ürünler üretmektedir.

Girişimci uzman Ogulsheker Gochiyeva, Neutral Turkmenistan gazetesine verdiği röportajda, “Mermer fayansları iç ve dış işler için en popüler kaplama malzemelerinden biri”, “Konutların lüks restoranlarında, salonlarında ve oturma odalarında seçkin ve şık bir iç dekorasyon oluşturmak, iç mekanlarını lüks ve aynı zamanda rahat yapmak için uygundur. Bu dayanıklı doğal taş aynı zamanda sütunların, kemerlerin, merdivenlerin, şöminelerin, kısmaların ve tezgahların dekorasyonunda da kullanılıyor. ” dedi.

Erjel-Begenç'in tüm ürünleri önde gelen dünya markalarının ekipmanlarında üretilmektedir. Şirket ürünlerini ülkenin farklı bölgelerine tedarik ediyor.

Kaynak: nCa news bulletin