Interbudmontazh SA, Aşkabat'ta bir metro inşaatı projesi hazırladı

27 Mayıs 2020

Ukrayna İnşaat Birliği Interbudmontazh, Türkmenistan'ın yeraltı yapılarının yapımında uzun süredir devam eden bir ortağıdır. Ve şimdi, XIX evrensel Sergisi “beyaz şehir – Aşkabat” da, şirket beyaz mermer başkenti için projelerini sundu. Okuyucularımıza en büyüğü hakkında bilgi vereceğiz - Aşkabat metrosunun inşaat projesi.

Şubat 2014'te Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Interbudmontazh SA'YI ziyaret ederken , aşkabat'ta bir metro inşa etme konusunu ele almayı öneren lideri Vladimir Petruk'a döndü. Interbutmontazh yeraltı yapımında geniş deneyime sahip olduğundan, şirketin yönetimi derhal projenin gelişimini ayrıntılı olarak ele almaya karar verdi.

Metro mühendislik yetenekleri üzerinde çalıştı Japon firması Sumitomo, Japon Metro Derneği ve Alman danışmanlık grubu K2, fikir geliştirme ve sismoloji bölgede projenin teknolojik kısmı karıştığını Turkmenportal muhabiri ile yaptığı röportajda, İnterbudmontazh Alexander Kokun temsilcisi ofisi Başkanı söyledi. Geliştiricilerin fikrine göre, Aşkabat metrosu uygun, çevre dostu bir ulaşım çözümü haline gelmeli ve gelecekte başkenti Aşkabat şehir kompleksine bağlayacak.

Metro tasarımı geçen yıl sunuldu.

Kaynak: BT