Maryazot Üretim Birliği, sıvı kostik soda üretimine başladı

11 Ekim 2019

Türkmenkimya Devlet Kurumu Maryazot üretim birliği tarafından İstenilen reaktifin - sıvı kostik soda - serbest bırakılması gerçekleştirildi. Sodyum hidroksit (kostik soda) çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır: kimyasal reaksiyonlar için bir katalizör olarak, tekstil endüstrisinde, viskon ipek ve ağartıcı kumaşların imalatında, ev kimyasalları üretiminde, tıpta ve eczacılıkta, kamu hizmet kuruluşlarında ( su çıkarma ve su arıtma) yanı sıra, çeşitli mekanizmalardan, parçalardan, ekipmanların temizlenmesi alanlarında kullanılmaktadır.

Özellikle aranan bu reaktifin üretimi için, işletme uzmanları yerel hammaddeler üzerinde çalışan bir pilot sanayi tesisi geliştirdi ve inşa etti. Üreticiler, sıvı kostik üretimi için geçici teknolojik düzenlemeleri ANT Kimya Enstitüsü "Doğal ve Hidro-Mineral Hammaddelerin Kimyası ve Teknolojisi" laboratuvarı personeli ile birlikte yaptılar.

Bilim adamları laboratuarda sodyum hidroksit çözeltisi üretmek için kalkerli bir yöntemi test etmişlerdir. Şimdi Maryazot labaratuarında üretilen reaktif, TDS-2263-79 standardının gereklerine tam olarak uyuyor ve ülkenin kimya ve petrol ve gaz endüstrilerinde kullanılacak.

Kaynak: nCa news bulletin, TDH