Mawy Kenar Hazar kıyılarında petrol ile kirlenmiş toprakları temizlemek için proje geliştirdi.

24 Mart 2020

Mawy Kenar ortak girişim şirketi petrol kirlenmiş toprakların temizlik hizmetleri sunmaktadır.

Ortak girişim, buhar ve dizel jeneratörler kullanarak yağla kirlenmiş toprakları temizler. Mawy Kenar'ın uzmanlarına göre, flora ve fauna, yakın gelecekte Balkan velayat'ın petrolle kirlenmiş topraklarında tekrar çiçek açacak.

Şubat ayında 2018, Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Türkmennebit Devlet endişesi ile Mawy Kenar ortak girişim şirketi arasında Balkan velayat'taki petrol kirlenmiş toprakların temizlenmesi için yapılan Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin bir kararname imzaladı.

15 yıllık Sözleşmenin temel amacı, tarihsel sondaj faaliyetleri ve bağımsız jeolojik yüzey sızıntısı sırasında petrolün keşfedildiği kumları temizlemek ve ticari kullanım için yağı geri kazanmaktır.

Mawy Kenar, proje için özel olarak tasarlanmış ekipmanlara sahip yüksek teknolojili bir üretim üssünün inşa edildiği Hazar şehrinde temizlik çalışmalarına başladı. Şirket, Alman DBR Gazarmaturen GmbH, fin Steamrator ve Rus NewGreen teknolojisinin ekipmanlarını kullanıyor. Şirket ekipman kurulumunu tamamladı ve petrol kirlenmiş arazinin temizliğine başladı.

Şirket, Türkmenistan'da lisanslı ilk özel sektöre ait petrol ve gaz şirketi Gazyk, Kanada'dan Benel teknik Hizmetleri ve 2018 yılında Hazar Balyk OJSC tarafından ortaklaşa kuruldu ve 34 kişiyi istihdam ediyor.

Kaynak: nCa news bulletin