Mıwe OJSC, Türkmenistan'da 1.200 hektarlık Tarım projesini hayata geçiriyor

20 Mart 2020

Dört şirket tarafından kurulan Miwe Open Joint Stock Company, büyük ölçekli bir tarım projesi geliştirdi.

OJSC'NİN hissedarları Hemsaýa, Gök Bulut, Miweli Atyz ve Datly Miwe şirketleridir. Miwe OJSC, Salı günü başlayan Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği'nin 12. yıldönümüne adanmış sergide, hissedarlarının her birine tahsis edilen bir arazide uyguladığı 1,200 hektarlık projesini tanıttı.

Şirkete tahsis edilen arazi Ahal velayat'ın Kaahka etrap'ında yer alıyor ve hurma, elma, şeftali, erik ve armut gibi meyve ağaçları ile dikilecek. Şirket ayrıca tarlalara ceviz ve badem gibi kuru meyve ağaçları dikmeyi amaçlamaktadır.

Şirketin projesi ayrıca muz ekimi için 80 hektarlık bir sera inşaatını da içeriyor. Seranın yılda iki kez hasat vermesi bekleniyor.

Projenin altyapısı ayrıca elektrik ve doğal gaz, konut ve diğer binaların yanı sıra sulama sistemlerini de içermektedir. Planları uygulamak için en uygun yöntemler seçilmiştir ve şu anda üzerinde çalışılmaktadır. Şirketin projesi, sel suyunun da uygun şekilde kullanılmasını öngörmektedir.

Miwe OJSC'NİN iş planına göre, Hemsaýa ve Gök Bulut şirketleri, kendilerine tahsis edilen alanlarda 2019-2020 Ekim sezonunda meyve bahçelerini oluşturacaklar. Diğer tüm mahsuller 2020-2021 Ekim mevsiminde ekilecek.

Kaynak: nCa news bulletin, BT