Özbekistan'da Türkmen ticaret evi açılacak

15 Şubat 2019

Taşkent'te bir Türkmenistan ticaret evi açma planları, Taşkent belediye başkanı Jahangir Artykbayev'in Türkmen Büyükelçisi YazgulyMammedov ile yaptığı görüşmede tartışıldı.

Salı günü Taşkent şehir yönetiminde yapılan görüşmelerde, partiler ayrıca Büyükelçiliğin kompleksi üzerindeki Türkmen diplomatik personeli için bir konut kompleksi inşaatı konusundaki sorunları da dile getirdiler.

Özbekistan ve Türkmenistan'da karşılıklı olarak ticaret evi açılması Anlaşması, geçtiğimiz yıl nisan ayında Taşkent'te yapılan zirve görüşmelerinin ardından iki ülkenin dış ticaret bakanlıkları tarafından imzalandı.

Ticaret evlerinin ticari topluluklar arasındaki doğrudan temaslar için bir platform haline gelmesi ve Türkmen ve Özbek pazarlarında ihracat mallarının teşviki ve perakende ve küçük toptan ticarete izin verilmesi, pazar araştırması yapılması, danışmanlık hizmetleri verilmesi ile ilgilenmesi bekleniyor.

2018 yılında, karşılıklı ticaret cirosu% 70 arttı. Özbekistan ile Türkmenistan arasındaki ticaretin çoğu özel sektör tarafından yapılmaktadır. Geçen yıl, Türkmen sermayesinin katılımıyla 25'in üzerinde ortak girişim kuruldu.

Kaynak: nCa Türkmenistan News Bulletin