TSGB ve İsrailli Blacksparc şirketi dijitalleşme konusundaki işbirliğini tartıştı

24 Nisan 2019

20 Nisan'da, video konferans ile İsrailli BT şirketi Blacksparc temsilcileriyle Sanayiciler ve Girişimciler Birliğinde bir araya gelerek bir toplantı yapıldı. 

Video köprüsü katılımcılarının odak noktası, dijital sistemlerin çeşitli alanlarda kullanılmasıyla ilgili güncel konulardı. İsrail şirketinin uzmanları, “akıllı şehir” ve “dijital devlet” gibi sistemlerin uygulanmasında firmaların ortak yetenekleri ve uzmanlıkları ile ilgili bir sunum yaptı.

Özellikle bankacılıkta, sağlık hizmetlerinde, uzaktan eğitimde, mobil operatörlerin çalışmalarında ve belirli mal türlerinin etiketlenmesinde dijital teknolojilerin kullanılmasının ve sahte ürünlere karşı mücadelenin yönleri ele alındı.

Yapılacak işbirliği alanlarının tartışılmasına yönetim üyeler, TSGB'in bilgi ve iletişim departmanı yöneticileri ve temsilcileri, Akylly Tilsimat, Imdat Electronics, Intek ve Türkmenistan Ulusal Barkod Organizasyonu Başkanı ülkedeki dijital ekonominin gelişimi kavramının uygulanması hakkında bilgi verdi.

Video konferansa katılanlar, deneyimlerini paylaşma ve karşılıklı yararlı iş bağlantıları kurma konusundaki ilgilerini dile getirdiler.

Kaynak: nCa news bulletin