Türkmen çiftçileri 99 yıllık toprak alıyorlar.

22 Ekim 2019

Türkmenistan çiftçileri, uzun vadeli kiralama için tarım arazisi aldı. İlgili kararname, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov tarafından imzalandı ve tarım ajansı ROSNG'yi bildirdi.

Belge, tarım arazilerinin kullanımının optimizasyonunun bir parçası olarak imzalandı. Belgeye göre, araziler çiftçiler, anonim şirketler, diğer vatandaşlar ve tüzel kişiler tarafından 99 yıl boyunca kullanılabilir. Bitki yetiştiricileri için bu destek şekli Türkmenistan'da ilk defa kullanılmaktadır.

- Bugüne kadar, tarımda elde edilen sonuçlar beklenenin altında kalmıştır. 25 Eylül 2018'de Halk Meclisi toplantısında Berdimuhamedov, 25 Eylül 2018'de yaptığı açıklamada, Berdimuhamedov’un, 25 Eylül 2018’de yaptığı açıklamada, “Tarımsal sanayi kompleksinin çalışmalarını, radikal değişiklikler yoluyla yüksek verim elde etmek ve tüm fırsatları kullanmak için yeniden yapılandırmamız gerekiyor” dedi.

Arazi, cumhurbaşkanı tarafından onaylanan özel arsa fonundan tahsis edilecektir.

“Türkmenistan Toprak Koduna göre, 99 yıllık bir süre için arsa isteyenlere arazi tahsis etme kararına dayanarak, mevzuata uygun olarak ve çalışma grubunun kararına dayanarak özel bir arazi fonu oluşturulması gerekiyor” dedi.

Buğday, pamuk ve diğer mahsulleri yetiştirmelerine izin verilecek. Plana göre, arazilerin en az% 70'i bu ürünlerle birlikte ekilmelidir. Eğer çiftçiler planı fazla yerine getirmeyi başarırsa, fazlalığı devlete alım fiyatlarında teslim edebilir veya kendileri için saklayabilirler. Ayrıca, tarımsal üreticiler için işleme işletmelerinin inşası, ürünlerinin iç ve dış pazarlara tedarik edilmesi için koşullar oluşturulacak ve tarım makineleri alımı için banka kredisi tahsis edilecektir.

Kaynak: nCa news bulletin