Türkmen Deterjan Üreticisi Dış Pazarlara Girdi

22 Ağustos 2020

Türkmenistan gazetesinin Salı günkü haberine göre, Türkmen Berk-Metal Bireysel İşletmesi Türkmenistan'da ithal ikameli ürünler üretiyor ve bunları ülkenin başkent ve bölgelerindeki pazarlara, perakende satış noktalarına ve mağazalara tedarik ediyor.
 
Yılda 50 bin ton uluslararası kalite standartlarına uygun deterjan üretmek üzere tasarlanan işletme, üretim hatlarına Avrupa'nın önde gelen teknolojilerini kurdu.

Şirket şu anda Güneş, Emaı, Sar markaları altında 300 gram, 400 gram, 3 kilogram, 6 kilogram, 9 kilogram ve 50 kilogramlık plastik torbalarda paketlenmiş otomatik çamaşır makineleri ve el yıkama deterjan tozları üretmektedir.

Şirket ayrıca leke çıkarıcılar, sıvı temizleyiciler ve sert yüzeyler için deterjanlar, kanal temizleyiciler ve antibakteriyel dezenfektanlar dahil olmak üzere yeni ürün türlerinin üretimini başlattı.

Ahal velayat'ın Ak Bugday etrap'ında bulunan firma, ürünlerini sadece iç pazarda satmakla kalmıyor, aynı zamanda Afganistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere dış ülkelere ihraç ediyor.

Kaynak:NCA News Bulletin