Türkmen girişimciler Rusya'nın en büyük gıda Fuarına katıldı

12 Şubat 2020

Türkmenistan'dan Altyn Ýunus ve Parahat Bireysel İşletmeleri, Pazartesi günü çalışmalarına başlayan uluslararası Fuarda gıda ürünlerini sergiliyorlar.

10 yılı aşkın tecrübeye sahip bir şirket olan Altyn Ýunus, aynı zamanda çeşitli gıda ürünlerinin üreticisi ve Türkmenistan'da bir dizi yabancı şirketin ürünlerinin resmi distribütörüdür.

Ayçiçeği tohumları, yer fıstığı, antep fıstığı ve çiğneme Sakızları Türkmen tüketicileri arasında yüksek talep görmektedir. Şirket ayrıca melek markası altında karamel çubukları üretmektedir.

Ýunus ve Melek ürünleri Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan, Afganistan, Türkiye ve Irak'a ihraç edilmiştir. Şu anda, Belarus, Moğolistan ve Rusya pazarlarına ürün ihracatı yapmak için çalışmalar devam etmektedir.

Altyn Ýunus, 16-20 Şubat'ta Dubai'de yapılması planlanan Gulfood 2020 uluslararası gıda Fuarı'nda da ürünlerini sergileyecek. Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı, bu yıl 25 yıl dönümünü kutluyor.

Parahat, Prodexpo 2020 fuarında Elil, Joş, Özi, Han çağrı, Ýeserje püresi, Dat ketçap, Süitli dere sütü, Däp kefir ve Köşili sosislerini sergiledi.

Yurtdışındaki uluslararası sergilere birkaç kez katılan Parahat, ürünlerini geçtiğimiz Ekim ayında Kazakistan'daki sergide sundu. Şirket ayrıca Gulfood sergisine katıldı.

1993 yılında kurulan Parahat İndividual Enterprise, 2013 yılında gıda endüstrisine olan odağını artırdı ve aynı yılın Mayıs ayında Joş markası altında meyve suları üretimine başladı. O zamandan beri şirket ürün yelpazesini düzenli olarak genişletiyor.

PRODEXPO, dünyanın ilk on gıda fuarı arasında yer alan Rusya ve Doğu Avrupa'daki Gıda Endüstrisi ürünlerinin en büyük sergisidir. 27th edition of the expedition this year gathered over 2600 companies from 70 countries.

14 Şubat'a kadar devam eden sergi, 112 ülkeden 67 bin ziyaretçi bekliyor.

Kaynak: BT, nCa news bulletin