Türkmen işadamları madencilik ve mineraller alt sektörüne girmeye hazırlanıyor

04 Şubat 2020

Türkmen işadamları madencilik ve mineralleri sektörüne girmek için hazırlanıyor, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov tarafından yürütülen dijital video konferans sırasında DPM Kylyjov bildirdi.

Ticaret sektörü sorumlusu ve aynı zamanda Ahal vilayetini denetleyen DPM (Başbakan Yardımcısı), Türkmenistan'ın endüstriyel kalkınma planının özel sektöre yeni projeler için toprak altı maden yataklarına erişmesine izin verdiğini söyledi.

O girişimciler Türkmenistan'ın batı kesiminde petrol sahalarından ilişkili sudan teknik iyot üretimi için bir proje planladığını söyledi.

DPM, toprak Balmumu olarak da adlandırılan ve kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılan ozokerite için üretim tesisi kurmak için planların hazır olduğunu söyledi.

Bazalt lifleri ve ürünleri ile metalurjik ürünler için projeler de planlandığını söyledi.

Buna ek olarak, girişimcilerin doğal gazdan üre ve amonyak üretimi de dahil olmak üzere gaz kimya endüstrisindeki projeler için araştırmalara devam ettiklerini söyledi. 

Kylyjov, ihracat odaklı ürünlerin kapasitesini artırmak için serbest ekonomik bölgelerin geliştirilmesi için düzenlemeler yapıldığını bildirdi. Bu yabancı yatırımların çekilmesinde yardımcı olacaktır, dedi.

Kaynak: nCa news bulletin