Türkmen Lider, Aşkabat’ta inşa edilmesi planlanan projeleri inceledi

11 Şubat 2020

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat’taki yeni projeleri inceledi. Helikopter ile Ahal vilayetinin yeni idari merkezinin inşası ve Aşkabat’taki bazı inşaat projeleri denetledi. Uluslararası Ahalteke Atçılık Kompleksi’ni ziyaret etti.
Türkmen Lider, ilk önce Aşkabat’ın güneybatı bölgesinde inşa edilmesi öngörülen projeleri inceledi. Aşkabat Belediye Başkanı, inşaat projelerin iç ve dış düzenlemesine yönelik bilgi verdi. Belirtildiği gibi, projeler geliştirirken, gelecekteki yeni binaların tasarımına ve çevresel özelliklerine, dijital teknolojiler de dahil olmak üzere en son ekipmanlarına ve her şeyden önce insanların yaşamları için rahat koşulların yaratılmasına özel önem verilmektedir.
Projeleri inceleyen Türkmen Lider, müteahhitler ve işverenler için temel konuların projelerin zamanında inşa edilmesi yanı sıra, inşaat çalışmalarında yüksek iş kalitesini sağlamak için çaba gösterilmesi olduğunu ifade etti.
Devlet Başkanı, ayrıca, Türkmenistan’ın Tarafsızlığının
25.yıldönümü için yapılacak etkinlikler ve uluslararası konferans için maksimum çaba gösterilmesini istedi.
Ardından Devlet Başkanı helikopter ile inşaat şantiyelerini dolaştı. Türkmen Lider, Aşkabat’taki 16.etap toplu konut projeleri inceledi.
Daha sonra Ahal vilayetinin yeni idari merkezindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu proje için geçtiğimiz günlerde 1,5 milyar dolar mali destek sağlanmıştı. Projenin birinci ve ikinci etabında çok sayıda inşaat projesi özellikle konut, okul, kreş, sağlık merkezileri, idari ve üretim tesisleri inşa edilecek. Önümüzdeki yıllarda burada yeni bir kent yükselecek.
Sonra Ahalteke Atçılık Kompleksine giden Türkmen Lider, burada Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev ve Türkmen Atları Devlet Birliği Genel Müdürü A.Berdiyev ile görüştü. At Bayramı hazırlıkları ele alındı. Bu bayram her sene Nisan ayında kutlanmaktadır.
Bu bağlamda, Devlet Başkanı, bu yıl iki yıldönümü tarihine vurgu yaptı. Uluslararası Ahalteke at yetiştiriciliği Derneği'nin kuruluşunun 10. yıldönümü ve Türkmenistan Tarafsızlığının 25. yıldönümü için hazırlıklar yapılacak.
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev, At Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkmen Lideri’nin Ahalteke atları hakkında kaleme aldığı kitapların yabancı dillere çevrilmiş nüshalarının tanıtımının yapılmasını teklif etti.
Türkmen Lider, teklifi onaylayarak, bu etkinliğin yabancı konuklarda ve fuara katılımcılarda yeni bir ilgi alanı oluşturacağını belirtti. Daha sonra Türkmen Lider, Galmaz isimli Ahalteke atıyla dolaştı.
Türkmen Lider, ardından Tarafsızlık anıtının yer aldığı bölgeye gelerek, şehrin bu bölgesinin düzenlemesinin yapılması konusunda bir dizi talimatlar verdi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni