Türkmen Lider, petrol ve doğal gazın verimliliğinin arttırılmasını istedi

25 Kasım 2019

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, petrolgaz sektörünün yetkilileri ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda, Devlet Başkanı ülke ekonomisinin temel sektörü olan petrol ve doğalgaz sektörünün verimliliğinin arttırılması yönünde
talimatlar verdi.
Çalışma toplantıda, başta petrolgaz sektöründe sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Myratgeldi Meredov, Devlet Başkanı’nın petrolgazdan sorumlu danışmanı Yagşıgeldi Kakayev, Devlet Bakanı ve Türkmengaz Kurumu Başkanı Murat Arçayev olmak üzere diğer yetkililer kendi alanlarındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
GALKINIŞ SAHASINDA YENİ GAZ TESİSİ
Devlet Bakanı ve Türkmengaz Kurumu Başkanı Murat Arçayev, Eylül ayında Japon Mitsubishi Corporation şirketi ile yılda 10 milyar metreküp pazarlanabilir gaz üretimi için bir tesisin ön teknik tasarımı konusunda anlaşma sağlandığını kaydetti. Bu tesisi dünyada doğalgaz rezervi bakımından 2.sırada yer alan Galkınış
sahasında inşa edilmesi öngörülmektedir. Arçayev ayrıca, Devletabad, Malay ve Tacibay sahalarındaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Kaynak: Atavatan Türkmenistan