Türkmen meyve ve sebzeleri uluslararası fuarda sergilendi.

10 Haziran 2019

Sanayici ve Girişimciler Birliği üyesi olan Ter önüm IE şirketi, 29-30 Mayıs tarihlerinde Mumbai'de (Hindistan) düzenlenen Uluslararası Mevsimsel Tarım Ürünleri İhracatçıları Konferansı'na katıldı.

Güneşli Türkmenistan’ın hediyeleri taze ve konserve sebzeler ve meyveler, kavunlar ve kurutulmuş meyveler, uzmanlar tarafından büyük beğeni topladı ve Türkmen katılımcısına altın madalya kazandırdı. Türkmen girişimcilerinin sunduğu ürünlerin temel avantajları ekolojik temizlik ve yüksek lezzet kalitesi oldu.

Ter Önüm'ün sadece sebzeler ve meyveler yerel üreticilerden satın alınması,  işlenmesi, tarım ürünlerinin pazarlanması işlemleri değil, aynı zamanda yüksek verimli tohumların tedarik edilmesinde de yardımcı olmaktadır. Meyve ve sebzelerin işlenmesi, paketlenmesi ve işlenmesi için modern teknolojiler kullanılmaktadır.

Endüstri incelemesi sitesinde, Ter önüm bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi, Hindistan ve BAE'li şirketlerle işbirliği yapma niyetinde bir anlaşma imzalandı.

Ter önüm, yerli tarım ürünlerini Kazakistan, Rusya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihraç etmektedir. Türkmen topraklarından Avustralya, Malezya, Singapur, Nepal ve diğer ülkelere ihracatını, mevsimsel taleplerini göz önüne alarak ve ülkemize egzotik meyve tedarik etmeyi planlamaktadır.

Mumbai Forumu, meyve ve sebze pazarlamasını teşvik etmek için iyi bilinen hedef fuarlardan biridir. Bu yıl, dünyadaki 35 ülkeden 80'den fazla şirket katıldı.

Kaynak: nCa news bulletin