Türkmen Miras Bireysel işletme meyve ve sebze üretimine başladı

18 Şubat 2020

Geçen yıl Kasım ayında kümes hayvanları yemi üretimini başlatan Miras Bireysel işletmesi, bu yıl ilk kez Türkmenistan'ın güneyindeki Ahal velayat'ın Tejen etrap'ında bulunan serasında domates yetiştirmeye başladı.

Bereketli toprak gazetesine verdiği röportajda, şirket Müdürü Bilbil Bayrammyradova, şirketin 20 hektarlık bir arazide meyve ağaçları ve kümes hayvanları eti üretiminin yanı sıra 5 hektarlık bir serada Bandito domates çeşidi yetiştirdiğini söyledi.

Bayrammyradova, işletmenin ana faaliyetinin kanatlı etinin sağlanması olduğunu belirterek, şirketin her yıl 2.000 ton tavuk eti ürettiğini de sözlerine ekledi. Şirketin Türkmen Towuk markalı et ürünleri daha sonra ülkenin perakende mağazalarına teslim edilmektedir.

Bayrammyradova, "işletmenin yakınında tahsis edilen 50 hektarlık bir arazide, kümes hayvanları yemi üretimi için mısır, buğday, arpa ekdik" dedi. "Mahsullerin olgunlaşmasından sonra, bunları özel teknolojiler kullanarak işliyoruz ve saatte 10 ton kanatlı yem üretiyoruz. Yerel ürünler, üretim için gerekli hammaddelerin %80'ini oluşturur. ”

60 kişiyi istihdam eden Miras Bireysel işletmesi, her 45 günde 200 binden fazla broiler tavuk üretiyor.

Kaynak: BT, nCa news bulletin