Türkmen Özel Şirketi "Senagat Plastik" ihracat için palet üretmeyi planlıyor

19 Ağustos 2020

"Türkmenistan" gazetesinin haberine göre, plastik palet üreten ekonomi şirketi "Senagat Plastik" üretimini artırıyor.

Yılda 240.000 palet kapasiteli tesis, ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından biridir. 2019 yılında tesisin üretim kapasitesinin genişletilmesi, tesisin yılda 480.000 palet üretmesine ve ürün yelpazesini artırmasına izin verdi. Tesisin toplam alanı 20.000 metrekare olup, bunun 2.000 metrekaresi hammadde ve bitmiş ürün depolamak için depolar tarafından işgal edilmiştir.

Tesis, ürünlerin hızlı yüklenmesine ve uluslararası lojistik için geniş fırsatların yaratılmasına katkıda bulunan Türkmenbaşı Uluslararası Limanı, şehirlerarası demiryolu ve karayolunun yakınında yer almaktadır.
 
 Senagat plastik ve üretimi yürürlükteki mevzuata uygun olarak sertifikalandırılmış ve uluslararası ISO 9001-2015, ISO 14001-2015, OHSAS 18001-2007 sertifikalarına sahiptir.

Şu anda, "Senagat plastik" ticari şirketi, statik ve dinamik yük taşıma kapasitesine sahip, çeşitli boyutlarda tek katmanlı plastik paletler üretmektedir.

Fabrikada üretilen plastik paletler, gıda endüstrisi, ilaç, petrokimya endüstrilerinde özel sağlık koşulları gerektiren ürünlerin, kimyasalların ve yapı malzemelerinin geçici olarak depolanması ve taşınması için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Gelecekte, ticari şirket "Senagat Plastik" üretimini genişletmeyi ve ihracata yönelik yeni tür ürünler piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak: nCa News Bulletin