Türkmen seramik ürünleri Buhara kentinin yapımında kullanılacak

16 Mart 2020

Bu yıl Haziran ayında seramik Fabrikası açacak olan Döwletli Döwran Economic Society, ürünlerinin Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'a ihracatını yapmayı planlıyor.

Bu yıl 25-28 Şubat tarihlerinde Taşkent'te gerçekleşen 21. Özbekistan Uluslararası İnşaat UzBuild 2020 Fuarı'nda, Döwletli Döwran yeni seramik ürünlerinin ilk örneklerini sundu. Şirket 6 çeşit seramik ürün üretmeyi planlıyor.

Türkmen Gündogary gazetesine verdiği röportajda, şirketin Müdür Yardımcısı Gadam Hoshwagtov, Özbek, Kırgız ve tacik işletmelerinin yüksek kaliteleri nedeniyle ürünlere özel ilgi duyduklarını söyledi.

O bitki sırayla yüksek kaliteli seramik ürünlerin üretimini sağlayacak küçük parçacıklar, kil ezmek mümkün olacak Orta Asya'da kendi türlerinden biri olacağını kaydetti.

Hoshwagtov, şirketinin Taşkent'teki uluslararası sergide ilk ürün siparişlerini almayı başardığını belirterek, “Bu ay başlayacak olan Buhara şehir projelerinin inşasına katılan şirketler de ürünlere ilgi gösterdi”.

Dovletli Dovran, Türkmenistan'ın kuzeydoğusundaki Lebap velayat'ın Halach etrap'ında 28 hektarlık bir arazi tahsis edildi. Şirket, bu yıl 1.5 hektarlık arazide bir seramik Fabrikası inşaatına başladı.

Şirket, yıllık olarak yerel hammaddeleri kullanarak 80 milyon seramik ürün üretmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: nCa News Bulletin