Türkmen şirketi Akylly Tilsimat, Yerel Girişimcilerin Uluslararası İşbirliğine Destek Verdi

11 Temmuz 2019

Akylly Tilsimat IP, Türkmen girişimcilere şirketlerini Gürcistan'da tescil ettirmeleri için hizmet sunmaktadır. Şirketin web sitesi, girişimciler için yeni bir ihracat hedefi oluşturacak olan bu yeni hizmet hakkında bilgi sağlamaktadır.

Bilgiye göre, bu hizmet ile Akylly Tilsimat, Türkmen firmalarının uluslararası alanda gelişimine katkıda bulunmayı ve girişimcilere yeni fırsatlar sunmayı hedefliyor.

Akylly Tilsimat Genel Müdürü Mahri Ahmedova, Business Turkmenistan'a yaptığı açıklamada: “Gürcü iş çevreleri, Türkmen girişimcilerle işbirliğinin kurulmasına ilgi duyduğunu belirtti. Şu anda, Gürcistan ile ilişkiler kurmak isteyen girişimcilere bağlantı sağlıyor, ayrıca bu konuda danışmanlık ve dokümantasyon yardımı sağlıyoruz. Şirketimiz, yerel girişimcilere ve şirketlere çalışma alanlarını seçme ve gerekli belgeleri hazırlama konusunda yardımcı olmaktadır ”dedi. 

Şirket, Türkmenistan'daki girişimciler ve şirketler için sürdürülebilir bir iş ortamı yaratma ve dünya pazarlarına erişimlerini sağlama konusunda hizmet sunmaktadır.

Haziran ayının başında Akylly Tilsimat, dünyanın en büyük ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörü Messe Frankfurt ile 30 noktada 2500 çalışanı ile işbirliği anlaşması imzaladı.

ES Akylly Tilsimat, yeni iş fikirlerini hayata geçirmeyi sağlayan “Ben bir girişimciyim” projesini başlattı. Bu projenin ilk forumu 16 Nisan'da Aşkabat'ta yapıldı.

Bakanlar Kurulu’nun Cuma günü yaptığı genişletilmiş toplantıda, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’da yapılan malları daha etkin bir şekilde tanıtmak için dış pazarların konjonktürünü sürekli analiz etme ihtiyacına dikkat çekti; uluslararası ticaret alanındaki en iyi uluslararası deneyime hakim olmak; yurtdışındaki Türkmenistan Ticaret Evi sayısını artırmak konularının önemi bir kez daha vurgulamıştır.

Kaynak: Business Turkmenistan