Türkmen şirketi, Özbekistan’a ve Kazakistan’a gaz beton blok ihraç etti

10 Eylül 2019

Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliğinin üyesi olan “Ukiply kardeshler” tarafından Özbekistan'a, binalar ve yapılar için 7 bin metreküpten fazla gaz beton bloğu gönderildi.

Bu yapı malzemesi Taşkent Şehir tesislerinin, Buhara, Semerkand'daki konut binalarının ve dost devletin diğer şehirlerinin yapımı için tasarlanmıştır. Ayrıca, Aktau (Kazakistan) şehri inşaatçıları tarafından büyük miktarda gaz beton blok sipariş edildi. Önümüzdeki aylarda, ihracat için en az 9 bin metreküp yüksek kaliteli inşaat malzemesi gönderilecek.

Yeni üretim, öncelikle büyük ölçekli bir kentsel gelişim programının uygulanması bağlamında, ülkenin iç ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Bireysel teşebbüsün "Ukiply kardeshler" ürünleri büyük talep görüyor. Havalandırılmış beton bloklar, Akhal velayat'ın yeni idari merkezinin tesislerinin ve başkentin batısındaki Makhtumkuli Bulvarı üzerindeki bir konut inşaatının yapımında kullanılacaktır. Türkmen girişimcilerinin ürünleri, çeşitli tesislerin yapımında yer alan yabancı şirketler tarafından kullanılmaktadır.

İnşaat malzemeleri üretimi için işletme tam otomatik, dünya lideri ekipmanlarla donatılmıştır, bunlar Alman firması WEHRHAHN'dır. Üretim bileşenleri olarak yerel hammaddeler kullanılıyor. En son teknolojiler, yüksek ses yalıtımlı ve düşük ısı iletkenlik katsayılı mineral malzemelerden çevre dostu, hafif ve dayanıklı bloklar üretmeyi mümkün kılmaktadır.

Aynı zamanda, havalandırılmış beton blok ve panellerin ince tabaka duvarcılık yapıştırıcısının yanı sıra, bina cepheleri ve binaların iç yüzeyleri için seramik plakalar, astarlar ve bitirme macunları için de yapıştırıcı üretmektedir.

Kaynak: TDH