Türkmen şirketleri Özbekistan'ın en büyük inşaat fuarına katıldılar

28 Şubat 2020

Türkmen şirketleri, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Salı günü başlayan 21. Özbekistan Uluslararası İnşaat Fuarı UzBuild 2020'de yer alıyor.

Dövletli Döwran ve Mizemez Gadam'ın da aralarında bulunduğu Türkmen şirketleri, 25 ülkeden 400 firma ile birlikte ürünlerini uluslararası fuarda tanıtıyor.

İş Türkmenistan ile yaptığı röportajda, Türkmen şirketlerinin temsilcileri yabancı şirketlerin Türkmen ürünlerine büyük ilgi gösterdiklerini vurguladı. Türkmen girişimciler diğer şirketlerin üretimi ile tanışmak için geniş bir fırsat kazanmıştır.

Döwletli-Döwran ekonomik Derneği 2006 yılında kurulmuştur. Sıradan tuğla üretimi ile başlayan şirket, 2019 yılında fabrikasını modernize etti. Türkmenistan'ın güneydoğusundaki Lebap Velayat'ın Halach etrap'ta 280 bin metrekarelik bir alanı kaplayan tesis, altı çeşit inşaat ürünü üretiyor. Tesisin yıllık üretim kapasitesi 80 milyon tuğladır.

Mizemez Gadam bireysel işletme ayrıca Lebap velayat'ta inşaat malzemeleri üretmektedir. Şirket ağırlıklı olarak bitüm ve kuru harç üretir ve ihraç eder.

Özbekistan'ın en büyük inşaat fuarı olan UzBuild 2020'nin 21. baskısı 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenleniyor. Katılımcılar sergide çimento, tuğla, pencere, kapı, iç ve dış cephe kaplamaları, bitüm ve elektrikli ekipman gibi çeşitli inşaat ürünleri sunmaktadır.

Uluslararası etkinlikte konferanslar, ikili görüşmeler ve iş toplantıları da yer alıyor. Serginin ardından bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Kaynak: nCa news bulletin, BT